Esküvőtervező Blog

2016-01-15 
0
4.67 -- 3 szavazatból

Egy felmérés szerint van 10 dolog, amire panaszkodni szoktak a meghívott vendégek. Amennyiben épp az esküvőd szervezésének a kellős közepén tartasz és fontos számodra, hogy mit gondolnak a vendégeid, olvasd el a következőket. Minden felvetés után egy lehetséges megoldást ajánlunk.

 1. A dresszkód túl szigorú volt:

  Hacsak nem királyi család vagytok, elég az öltöny nyakkendő viseletet elvárni a vendégektől. Az emberek többségének nincs a ruhatárában otthon szmoking vagy estélyi ruha. A ruha bérlés pedig plusz költséget jelenthet a vendégek számára, amit nem mindenki engedhet meg magának. 

 2. A vacsora túl későn kezdődött:

  Próbáld meg elintézni a helyszínnel, hogy valamilyen módon foglalják le a vendégeket, amíg Ti is odaértek a pároddal.

 3. Nem tudtam megenni az ételt:

  Egyre inkább elterjedt szokás, hogy az emberek speciális ételeket fogyasztanak pl.: ételallergia esetén vagy vegetáriánus táplálkozási módot követnek, stb. Mindenképp érdemes előre egyeztetni a vacsora helyszínnel, hogy tudnak-e speciális fogásokat felszolgálni a vendégeiteknek.

 4. A vacsora alatt idegenekkel kellett egy asztalnál ülnöm:

  Fordíts kellő figyelmet arra, hogy az egymás számára teljesen idegen vendégeket ne ültesd egymás mellé.  Még rosszabb, ha egy olyan embert ültetsz azok közé, akik ismerik egymást, mert így Ő egész este kellemetlenül érezheti majd magát.

 5. A vacsorát túl későn szolgálták fel:

  Ne feledd, hogy nem mindenki tud várni este 7-ig vagy még tovább a vacsorára. Tudod: éhes ember, morcos ember.

 6. A zene borzasztó volt:

  Annak ellenére, hogy az esküvőtök napja Rólatok szól, fontos, hogy a vendégeitek is jól érezzék Magukat. Egy profi DJ vagy élő zenekar kellően gondoskodhat a jó hangulatról és kérésre eljátszhatják a vendégek kedvenc számait is.

 7. Az esküvő dátuma nem volt alkalmas számunkra:

  Amint kiválasztottátok az esküvőtök dátumát, érdemes ún.„Save the Date” vagyis Esküvői Kártyát kiküldeni a vendégek részére, hogy szabaddá tudják tenni Magukat és veletek ünnepelhessenek a Nagy Napon.  

  Oldalunkról Ingyenesen küldhettek Esküvői Kártyákat vendégeiteknek!

 8. Nem hozhattam a gyerekeimet:

  Ha gyermekmentes esküvőt szeretnétek, ezen szándékotokról előre értesítsétek a meghívott vendégeiteket.

 9. Fizetnem kellett az italokért:

  Amennyiben belefér esküvői költségkeretetekbe, érdemes italcsomagot választani a vacsora mellé, így elkerülhetőek az efféle megjegyzések.

 10. A szállás túl drága volt:

  Próbálj középkategóriás, megfizethető hoteleket keresni megszálló vendégeid számára. A túl drága szálláslehetőség visszatarthatja Őket attól, hogy részt vegyenek esküvődön.

Captcha

Vélemény

Captcha