Esküvőtervező Blog

2016-06-15 
0
0.00 -- 0 szavazatból

Vannak olyan örömanyák, akik teljes erőbedobással vesznek részt a lányuk esküvőjének megszervezésében, míg mások inkább csak a háttérbe húzódva figyelik a készülődés folyamatát. Adódnak azonban olyan teendők a szervezés során, amelyek elvégzéséből az örömanyának is illik kivennie a részét, támogatva ezzel a menyasszonyt.

1. Vásárlás együtt

Az örömanyák rendszerint elkísérik a lányaikat a menyasszonyi ruha szalonokba, a ruhapróbákra. Az önfeledt, vidám együtt töltött percek, és az anyuka őszinte vélemény nyilvánítása segíthet a megfelelő ruha kiválasztásában.

2. Hagyományok felelevenítése és a családi ékszerek

Tipikusan örömanyai feladat a vallási és kultúrális hagyományok felelevenítése, ismertetése a menyasszonnyal. Az örömanya segíthet a „valami régi”-t, „valami kölcsönkapott” –at megtalálni egy régi családi ékszer formájában, amit generációkon keresztül viseltek a menyasszonyok az esküvőiken.

3. A Kapcsolattartó

Amennyiben az örömanya vállalja, hogy maximálisan részt vesz a szervezésben, segítve ezzel a menyasszonyt, akkor az ő nevét meg lehet adni a virágosnak, az esküvőszervezőnek, a helyszínnek, akik bármikor felvehetik vele a kapcsolatot, ha kérdésük van vagy segítségre van szükségük.

4. A Házigazda

Attól a pillanattól kezdve, hogy a távoli vendégek megérkeztek a városba, az örömanya mintegy hostessként is közreműködhet, segítve ezzel, hogy a vendégek kellemesen érezzék magukat az itt tartózkodásuk alatt. Szép gesztus az örömanyától, ha megszervez egy esküvőt megelőző vacsorát, amit a vőlegény családjával költenek el vagy egy teadélutánt a család hölgy számára.

5. Egyeztetés a vőlegény édesanyjával

Az etikett szerint a menyasszony után először a menyasszony édesanyjának illik megvennie a ruháját (figyelembe véve a menyasszonyi ruha színárnyalatát és fazonját), majd ismertetni a ruha leírását a vőlegény édesanyjával, aki ezután ennek megfelelően választ ruhát magának.

6. Felöltöztetni a menyasszonyt

Segíteni a menyasszonyt a menyasszonyi ruha felvételében, a fátyol felhelyezésében mindig is egy kedves, megtisztelő hagyomány volt van és lesz.

7.  A Második tánc

Miután a menyasszony és a vőlegény eltáncolta a nyitótáncot, eljött az idő, hogy az örömanyák és az örömapák is táncoljanak egyet. A hosszú készülődés után az örömanyák is megérdemlik, a pillanatot, hogy ragyoghassanak.

 

 

 

 

 

Captcha

Vélemény

Captcha