Esküvőtervező Blog

2016-06-27 
0
5.00 -- 1 szavazatból
Ha magad készítesz dolgokat az esküvődre, az személyesebbé varázsolja a nagy napot és költséget is megtakaríthatsz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az esküvőddel kapcsolatos minden apró részletről neked magadnak kell gondoskodnod.Természetesen az előkészületek során a meghívók kiküldését, a köszönetajándékokról való gondoskodást nyugodtan, zökkenőmentesen elintézheted. Azonban az esküvő előtti néhány napon, amikor már ideges, feszült lehetsz, és még mindig van egy sor elintézendő dolgod, mint például vendégek elszállásolása, esküvőt megelőző vacsora megszervezése, bepakolni a nászútra, stb.., akkor érdemes segítséget kérned, hiszen nem igen lesz már időd elintézni a virágokat vagy az aprósüteményeket.

 

Esküvői asztaldísz

Amikor meglátsz egy gyönyörű esküvői asztaldíszt a neten, arra gondolsz, hogy „ Ó, hát ilyet én is tudok készíteni !” Azonban esküvői csokrot vagy asztaldíszt egy kicsit komlikáltabb készíteni, mint amilyennek az tűnik. A csokrokat, díszeket friss virágokból készítik az esküvő előtt néhány órával, amikor Neked inkább a koszorúslányaiddal éppen a körmösnél vagy a fodrásznál kellene szépítkezned, ahelyett, hogy virágdíszek készítésével bajlódnál. Vannak nagyon jó virágosok, dekoratőrök, akik tökéletes asztaldíszeket, csokrokat készítenek elfogadható árakon.

 

Menyasszonyi Frizura

Ha valamilyen különleges, speciális frizurát, kontyot vagy feltűzést szeretnél az esküvőd napjára, akkor érdemes fodrász segítségét igénybe venni. Ha költséget szeretnél megtakarítani, akkor menj el Te a fodrászhoz a szalonba az esküvő reggelén, ahelyett, hogy Ő jönne hozzád.

 

Szervezés / Koordináció

Természetesen kitúnően szervezett vagy és pontosan tudod, hogy mit és hogyan akarsz az esküvőddel kapcsolatban és még a barátok és rokonok is megígérték, hogy segítenek majd. Azonban, ha profi esküvőszervezőre bízod a szervezést, akkor egy zökkenőmentesen lezajló, kellemes nap vár majd rátok, szervezetlen és kaotikus szituációk helyett. Akár teljeskörű esküvőszervezést kérsz, akár csak a nagy nap koordinációjával bízod meg az esküvőszervezőt, az ő célja mindig ugyanaz lesz: hogy Te és a Párod nyugodtan, stresszmentesen élvezzétek életetek egyik legszebb napját. Így tényleg olyan lehet az esküvőd, amilyennek azt megálmodtad.

 

Fotózás

Ilyenkor mindenkinek akad egy ismerőse, akinek van egy jó digitális kamerája és jó szeme a fotózáshoz. Mielőtt beleegyezel, hogy a vőlegényed unokatesója vagy az egyik kollégád készítse el az esküvői képeket, tudnod kell, hogy számos előnye van annak, ha hivatásos, profi fotóst bízol meg a nagy nap fényképezésével és az esküvői fotók elkészítésével. A profi fotós tudja, hogyan zajlik majd a nap és annak megfelelően készít előnyös fotókat. Tudja, hogy milyen fényviszonyok mellett lehet a legszebb képeket készíteni, és a nap mely szaka a legideálisabb a képek elkészítéséhez. Az esküvői képeitek az egyetlen időtálló, kézzel fogható emlékek az esküvőtökről, ezért megéri a ráfordítást.

 

Ételek / Menüsor

Az esküvői vendégek elé érdemes finom ételeket tálalni, és akkor men lesz panasz. Ahelyett, hogy megkéred Anyukádat, hogy készítse el a kedvenc ételedet az esküvődre vagy süssön 100 adag almás pitét, (ami persze költségkímélő), ajánlatosabb inkább szakácsokra vagy cateringes csapatra bízni az esküvői menüsor elkészítését és feltálalását. Egy szakember meg tudja becsülni előre, hogy mennyi alapanyagra lesz szükség az ételek elkészítéséhez, el tudja készíteni nagy mennyiségben is a kívánt ételt, tudja, hogy melyik fogást mikor kell felszolgálni, hogyan kombinálja a menyasszony és vőlegény ízlésének megfelelően az ételeket úgy, hogy az a vendégeket is lenyűgözze, és milyen ételeket készítsen a speciálisan étkező vendégek számára. Ha költségcsökkentés a cél, akkor érdemes elgondolkodni a hagyományos 3 fogásos felszolgált vacsora helyett egy egyszerűbb, koktél party stílusú fogadás megrendezésén, ahol finom italokkal és remek falatokkal kedveskedhetünk vendégeinknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Captcha

Vélemény

Captcha