Esküvőtervező Blog

2016-05-04 
0
0.00 -- 0 szavazatból

 

Kiváncsi vagy rá, hogy mi a Vőlegény Torta és legyen-e a Te vőlegényednek is ilyen az esküvőtökön?

Mint megannyi más esküvői szokás, ez is a hagyományoknak köszönhető és különös jelentése van. Régebben egyszerűen megoldották a köszönetajándékokat: minden vendég kapott ajándékba egy szeletet az esküvői tortából távozáskor. Egyszerűnek hangzik, azonban ehhez kellett készíttetni egy egész második tortát, és csomagoló anyagokkal felkészülni, amiben a vendégek haza is tudták vinni azt.A XIX. században úgy tartották, hogy ha egy hajadon vendég hazavitte a kapott szelet tortát, és azt berakta a párnája alá, akkor, akivel azon az éjjelen álmodott az lett a férje. Így lett ez a torta a Vőlegény Torta.

 

 

 

Vidámságot csempészhet az esküvői vacsora hangulatába, ha két torta áll egymással szemben az asztalon vagy pedig az alsó 2 szint a menyasszonyé, a felső a vőlegényé: az egyik az esküvői torta (a menyasszonynak tetsző), a másik pedig a vőlegény torta, ami a vőlegény kedvére, az ő ízlése szerint készülhet. Hagyományosan a vőlegény torta egy barna piskótával készülő gyümölcsös torta volt.

Azon túl, hogy feldobja az esküvői vacsora hangulatát, biztosítja a vőlegényedet arról, hogy ő is fontos szereplője a nagy napnak.

 Sok boldogságot !

 

Captcha

Vélemény

Captcha