Esküvőtervező Blog

2015-12-21 
0
5.00 -- 1 szavazatból

Amennyiben a menüsort már sikerült kiválasztanotok az esküvői vacsorára, a következő fontos kérdés az, hogy milyen italokat rendeljünk a vacsorára és a partira. A vendégeknek különböző az ízlésük. Egyesek a pezsgőre esküsznek, míg mások ki nem állhatják a pezsgőt. Az alábbiakban néhány ötletet/tanácsot olvashattok azzal kapcsolatban, hogy hogyan válasszátok meg az esküvői vacsorára szánt italokat. Reméljük sikerül minden vendég kedvére tennetek az italválasztásotokkal. Egészségünkre !


 

Pezsgő:

Egy pohár hideg gyöngyöző pezsgő a hagyományos/tipikus ünnepi/ünneplő ital. A pezsgő nagyszerű választás welcome drink-nek/üdvözlő italnak, pohárköszöntőkhöz. Nagy létszámú vendégsereg esetén azonban a pezsgő költséges lehet, így aztán költségkímélőbb megoldásként választhatunk habzóbort vagy prosecco-t. Azon vendégek számára, akik valamilyen pezsgő, gyöngyöző italt szeretnének fogyasztani, de nem isznak alkoholt (nem szeretik az alkoholt) akár szénsavas ásványvizet is tölthetünk a pezsgős flőtébe/pezsgőspohárba. Soha senki sem fogja megtudni.


 

Sörök és Cider:

Amikor választanotok kell, hogy sör vagy cider legyen a vacsorán, beszéljétek meg párotokkal, hogy édesapáitok és más prominens férfi vendégek melyiket kedvelik jobban. Döntsetek olyan italok mellett, amelyekről tudjátok, hogy a meghívott vendégek szeretik azokat.


 

Röviditalok:

Nincs szabály arra, hogy szolgáljál fel röviditalokat vagy sem a vendégeknek. Ha szeretnél, beszéld meg a helyszínen.


 

Borok:

Amennyiben úgy döntötök, hogy bort szolgáltok fel a fogadáson, vegyétek figyelembe a következőket: az év mely szakában házasodtok és milyen típusú húst szolgálnak majd fel a vacsorán. A vörös húsokhoz vörös bor illik, míg fehér hús vagy hal mellé inkább a fehér bor ajánlott. Hogyha több fogást is felszolgálnak, jobban tesszük, ha fehérről vörösre váltunk. Az ételek és italok megfelelő párosítása segít kihangsúlyozni mindkettő ízét. Beszéljétek meg a vendéglátókkal cateringessel, hogy ők mit ajánlanak. A téli esküvőkhöz a mély/sötét színű, testes vörösborok, míg a nyári esküvőkhöz inkább a friss, könnyű borok illenek.


 

Üdítőitalok / Alkoholmentes italok:

Az alkoholmentes italokból, üdítőitalokból bőven érdemes rendelni. A kólától az ízesített vizekig számos lehetőség áll rendelkezésre. Sosem tudhatjuk, mikor kíván meg valaki egy kis alkoholmentes italt.

Captcha

Vélemény

Captcha